Præsentation af ungejournalist Silje Sand Dalengaard

Jeg er den ene af 2 nye ungejournalister i året 2019-2020
Journalister er voksne. Selvfølgelig. Men når de skriver artikler til børn og unge, kan det virke lidt forkert. Det er som om, noget ikke helt stemmer. Det vil jeg gerne lave om på.
Jeg vil skrive artikler til min egen målgruppe om det, der fylder i skolen og i vores liv. Og jeg håber, du vil læse med!
Jeg hedder Silje, jeg er 15 år gammel og går i 9. klasse på Vinding Skole - og så er jeg nyansat i jobbet som ungejournalist i Vejle.
Kommune. Tidligere har jeg været reporter på børneavisen Kids’ News, der desværre måtte lukke i foråret 2018. Derudover har jeg gået på forfatterskole i Spinderihallerne i Vejle i flere år, hvilket
betyder, at jeg har været medforfatter på tre bøger for børn og unge. Jeg har altså god erfaring med skrivning, og nu glæder jeg mig rigtig meget til at være ungejournalist!
Fremover vil jeg skrive artikler til og om børn og unge. Der bliver blandt andet sat fokus på de spændende forløb og projekter, der kører på de forskellige folkeskoler i og omkring Vejle. Derudover
arbejder jeg sammen med Vejle Fælleselevråd, der er en gruppe på ca. 10 elever, der repræsenterer skoleelever, når der skal tages beslutninger om grundskolen. Jeg vil følge deres arbejde, hvor de sætter fokus på det gode skoleliv. Sidst men ikke mindst vil jeg dække events og interessante aktiviteter for børn og unge.
I sensommeren og efteråret er det kun mig, der skriver, men til december starter min kommende kollega, Adam, op. Til den tid vil der komme mere information om ham.
Alle artikler bliver lagt op på hjemmesiden detgodeskoleliv.dk, men den er desværre ikke tilgængelig lige nu. Mine ambitioner er, at det bliver et positivt, fagligt og inspirerende sted. Jeg glæder mig rigtig meget til at give jer spændende læseoplevelser og indtryk af andre børn og unges liv. For at gøre stedet endnu federe, håber jeg på hjælp fra en masse skønne læsere. Her mener jeg dig! Det skal være dit sted. Artiklerne er til dig. Derfor vil jeg blive rigtig glad, hvis du vil hjælpe mig med at give liv til hjemmesiden. Læs med. Grib fat i dine venner, og fortæl dem om det. Kommentér indlæggene, hvis du har lyst. Du er også mere end velkommen til at kontakte mig på min mail silj0850@apps.vejle.dk, hvis du har ris, ros eller gode idéer. Skriv også gerne til mig, hvis du har et forslag til, hvad en af mine næste artikler skal handle om. Har du fx lært noget på en super sjov måde? Er der noget, du er utilfreds med? Vil du fortælle om et fedt arrangement? Skal du ud at rejse med din klasse? Er du med i et spændende projekt? Skal du konfirmeres? Eller sker der noget fedt i dit liv eller på din skole, som du synes, andre børn og unge skal vide noget om, så vil jeg rigtig gerne høre fra dig! På forhånd tak.