uge 22 Under overfladen - Tilde er lav

af Silje Sand Dalengaard

At kigge op på folk, for at holde øjenkontakt, at have problemer med at nå ting eller at nye mennesker misforstår ens alder har været hverdag for 17-årige Tilde Jensen det meste af hendes liv. Hendes 141 centimeters højde bidrog til et dårligt selvværd i Tilde Jensens tidlige teenage år, men i dag ser hun det som en gave at være anderledes!
“Jeg har altid skilt mig ud fra flokken,” fortæller Tilde Jensen. “Jeg følte meget, at min højde kom i vejen for, hvordan folk så på mig.”
Idrætstimer, hvor frygten for at blive gjort til grin fyldte bag facaden, har sat sig som dårlige minder i Tilde Jensen. Hun husker tydeligt, hvordan hun ikke kunne løbe lige så hurtigt eller hoppe lige så højt som klassekammeraterne.
De dårlige oplevelser fæstnede sig i Tilde Jensen og gav hende et dårligt selvværd tilbage i 6. - 7. klasse. Meget har dog ændret sig siden da.
“Dengang gjorde jeg alt, for ikke at skille mig ud, men nu elsker jeg det!” siger Tilde Jensen med gejst i stemmen, hvorefter hun tilføjer: “Det en gave at være anderledes!”
Selvom Tilde Jensen gerne ville have været de dårlige oplevelser og usikkerheden, som hun stadig støder på en gang imellem, foruden, ved hun, at det har haft stor betydning for den person, hun er i dag. Derfor er det vigtigt for Tilde Jensen at være med til at sætte fokus på forskelligheder og inspirere andre til at vende deres mindreværdskomplekser ved de små særheder, vi alle har, til noget positivt.
“Der findes mange mennesker, som har deres egne specielle træk, og de er unikke på deres egen måde. De mennesker kan blive til noget stort - ligeså vel, som alle andre kan det. Det er fedt at være anderledes, at kunne skille sig ud fra mængden og ikke være ligesom alle andre,” forklarer Tilde Jensen.
Jokes og grimme kommentarer satte sine spor Da Tilde Jensen var en del yngre, var hun, som de fleste andre børn, ikke så selvbevidst, og hendes højde og udseende generelt var ikke noget, som påvirkede hende. Det skulle dog vise sig at blive anderledes.
“Det begyndte at gå op for mig, at jeg var anderledes med hensyn til min højde omkring 7. klasse, tror jeg. Jeg lagde mærke til, at jeg ikke voksede eller ændrede mig så hurtigt som mange af de andre. Jeg havde nogle oplevelser, hvor jeg blev mobbet og drillet på grund af min højde,” udtaler Tilde Jensen.
Hun oplevede at blive grint af. Folk lavede jokes om hendes højde og kom med meget negative og grænseoverskridende kommentarer.
“I den periode fyldte min højde rigtig meget i mit hoved og påvirkede mit humør. Jeg var bare ikke glad,” fortæller Tilde Jensen, som er bosat i Juelsminde.