Vejle Skolefilmfestival 2019

Vejle SkoleFilmFestival blev til i et lokalt samarbejde mellem UngdomsCenter Vejle, Bibliotekerne i Vejle og Xeneriet i Spinderihallerne.

Den 11. januar var der afslutning på årets Skolefilmfestival i Xeneriet. Den røde løber var rullet ud. Champagnen var hældt op i de høje glas - og popcornmaskinen kørte på fuld damp. Den afsluttende gallafest var kulminationen på Vejle SkoleFilmFestival - og ikke mindst de deltagende skolers filmforløb.
Vejle SkoleFilmFestival opstod som en idé hos UngdomsCenter Vejles filmlærerene Niels Bjørnsteen og Kristian Kornerup i foråret 2018. Xeneriet og bibliotekerne i Vejle takkede ja til at være samarbejdspartnerne på projektet.
Vejle SkoleFilmFestival var for alle 7-10 klasser i Vejle Kommune. Det var både et lokalt filmforløb på de deltagende skoler - men også et samarbejde og en filmkonkurrence mellem de deltagende skoler. Da det var den første skolefilmfestival i Vejle, var temaet Den første… Dette tema skulle alle deltagende film forholde sig til.
Med fremvisning af de deltagende film og kåring af vinderne i de forskellige kategorier samt uddeling af statuetter til vinderne, blev der sat et flot og festligt punktum for den første Vejle SkoleFilmFestival.
Der er enighed om, at Vejle SkoleFilmFestival bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor alle klasser og hold på fra 7 -10. klasse, der arbejder med at producere film i undervisningen, kan deltage. Invitation til deltagelse i skoleåret 2019/20 udsendes inden sommerferien.