FabLab@school.dk

Formålet er at træne det 21. århundredes kompetencer

Et Fablab er et digitalt FABrikationsLABoratorium. Godt halvdelen af Vejle Kommunes skoler deltager i udviklingsprojektet FabLab@school.dk ("Fablab i skolen") har , og jævnligt skyder nye digitale fabrikationslaboratorier op. Formålet er at træne det 21. århundredes kompetencer, herunder kompleks problemløsning og teknologisk mestring i sammenhæng med skolens fag.

Eleverne gennemgår designprocesser og søger at løse virkelighedsnære problemstillinger til støtte og hjælp for samfundet. Undervejs lærer de at forstå teknologiens muligheder ved at undersøge, teste og designe teknologiske produkter.

Vinding Maker Lab har fokus på madspild

Peter Dahl tager sammen med 4.B. på en rejse, der handler sig om affald og madspild. Eleverne designer ud fra designprocesmodellen en madkasse med teknologi, der skal skabe opmærksomhed omkring madspild.
K1
K2
K3
 • Koncept og baggrund

  FabLab@SCHOOL-konceptet blev udviklet i 2009 af professor Paulo Blikstein på Stanford University. Hidtil havde FabLabs og den banebrydende teknologi til design og konstruktion kun været et tilbud for universitetsstuderende, men Blikstein etablerede et FabLab for folkeskole- og gymnasieelever. Læs mere om Fablab@SCHOOLdk på http://fablabatschool.dk/ 

 • Hvilke skoler indgår i FabLab@school.dk

  Bredagerskolen

  CSV

  Englystskolen

  Fælleshåbsskolen 

  Grejsdal Skole

  Hældager

  Kirkebakkeskolen

  Mølholm

  Novaskolen

  Petersminde

  Skibet Skole

  Søndermarksskolen

  Thyregod

  Vejle Midtbyskole

  Vinding Skole

  Ungdomscenter Vejle - se hvordan FabLab@school-projektet folder sig ud her

   

 • Spotkurser

  Der er massivt behov for kompetenceudvikling, når det kommer til at udvikle læringsmiljøer med fokus på teknologi. For at imødekomme dette, udbydes en række Spotkurser for lærere og pædagoger, der sætter fokus på digital fabrikation og designprocesser - i en didaktisk og læringsmæssig kontekst. 

  Se udbuddet af kurser på Spinderihallernes hjemmeside  https://fablab.vejle.dk 

  Kontakt:

  Chefkonsulent, Mads Bo-Kristensen, madbo@vejle.dk

   

 • FabLab Spinderihallerne

  FabLab Spinderihallerne har en række tilbud målrettet skoler. Aktiviteterne spænder fra workshops om etablering af et FabLab på skolen til designdidaktiske såvel som certificerende kurser. Læs mere her.

  Leje og lån af teknologier kan ske, hvis du er certificeret bruger. 

 • Netværk

  Facebook

  Følg med i Facebookgruppen FabLab@school.dk.

  Er du ansat i Vejle Kommune, kan du anmode om adgang til den lukkede Facebookgruppe.


   

  "Åbent FabLab" 

  Hver tirsdag kl. 14-20 er der `Åbent FabLab´ i Spinderihallerne fra . Her kan du gøre dine ideer til virkelighed og møde andre med interesse for digital fabrikation. Læs mere om åbne tirsdage her.
  Bliv medlem af Fablab Spinderihallernes Facebookgruppe og udveksl dine idéer og fabrikatoner med andre

 • Undervisningsforløb

  http://fablabatschool.dk/fablab_forloeb  kan du finde inspiration til design af undervisningsforløb med teknologi. I forløbene indgår faglige og personlige mål samt mål for teknologi og design, ligesom trin-for-trin-vejledninger er tilgængelige. 

  Manualer til forskellige teknologier kan findes her. 

 • Kontaktperson

  Chefkonsulent, Uddannelse & Læring, Mads Bo-Kristensen

  MADBO@vejle.dk

  Pædagogisk konsulent, Uddanneles & Læring, Charlotte Agerby Schultz

  CHASC@vejle.dk