Salaam

Behovet for international kompetence og forståelse for globale processer vokser. Det er nødvendigt at skabe gensidig forståelse på tværs af kultur og religiøse overbevisninger blandt os, der lever i Danmark og helt lokalt skal finde ud af det sammen. Med vores projekt Salaam Skole kommer vi ud på skolerne med film, dialog og oplevelsesaktiviteter.

Uddannelse & Læring samarbejder med Salaam. Vi laver aftaler med Salaam omkring en pakke af nedenstående elementer, som skolerne kan ønske at være en del af. Kontakt ergro@vejle.dk

1) Salaam Filmfestival i biografer og kulturhuse

Salaam Filmfestival inviterer til stærke, oplysende og tankevækkende filmoplevelser og personlige møder med vores flerkulturelle oplægsholdere, der udfordrer stereotyper og nuancerer holdninger.

2) Salaam på skolerne

Der er udarbejdet undervisningsmaterialer til de enkelte film, som er gratis at benytte og kan bruges til visninger på skolen sammen med oplægsholder eller evt. som forberedelse af deltagelse i en filmfestival i kulturhus eller biograf.

UV-materiale

Find og download undervisningsmaterialerne under de enkelte film.
Materialet kan efter filmen bruges til en grundig bearbejdelse af filmen og udvalgte temaer gennem opgaver.
Materialets udførlige handlingsreferat og persongalleri understøtter desuden samtalen om filmen.

3) Workshops på skolerne

Salaam Skole Workshops styrker elevernes aktive deltagelse i undervisningen gennem involverende læringsforløb i forbindelse med vores film og deres temaer. Her kan I arbejde med vores temaer musikalsk og rytmisk, gennem tegning, rollespilsøvelser, forum-teater eller centrerende kropsøvelser. Hermed opnås en levendegjort og dybere forståelse af kulturmødet og udviklingslandene.

Eksempler: Dans din fortælling - Dramatiser dine oplevelser - Film din virkelighed - Leg dig ind i børns rettigheder - Trom dig til viden