Ame­ri­kansk Foot­ball - en sport for alle

Et læringsforløb fra Triangles Razorbacks

Amerikansk Football
Mikkel Hansen, Triangle Razorbacks, Vejle

Amerikansk Fodbold er en sport for alle. Der er plads til alle på et hold. Lige fra den lille spinkle dreng/pige til de store tykke. Alle har en opgave og alle er lige vigtige for holdet. Ikke kun dem med bolden. Men i lige så høj grad dem, som baner vejen eller dem, der beskytter boldholderen.

Vi oplever i øjeblikket en stor tilgang af spillere fra nær og fjern, og vi oplever ofte, at det er unge mennesker, som har haft en mindre succesfuld berøring med sport. Ofte er det nørden, som aldrig har rørt sig meget og ham/hende, der altid bliver valgt sidst eller aldrig får bolden i almindelig fodbold eller håndbold. De oplever en stor succesoplevelse at spille amerikansk football. For første gang føler de sig hjemme i en sport og et fællesskab. For i amerikansk football er fællesskabet vigtigst – vi er en stor familie.

De unge mennesker kommer ud og er en del af et fællesskab uden fordomme. Alle er lige vigtige. De finder glæden ved at dyrke sport. De udvikler taktisk forståelse. De får sociale færdigheder, som man ikke lærer bag en computerskærm osv. Derefter kommer selvværd og selvtillid ofte helt af sig selv.

Målgruppe: Udskoling

Fag og fagområder: Primært idræt, men kan indgå i trivselsarbejde og samfundsfag - f.eks. i temauge om USA. I perioder, hvor vi har amerikanske spillere på kontrakt, kan de være en del af projektet og fortælle om, hvordan det er at bo i Danmark som professionelle football spillere.

Indhold og aktiviteter: Triangle Razorbacks tilbyder at komme ud til alle skoler i Vejle Kommune og lade eleverne prøve Amerikansk Football. Aktiviteten foregår enten på skolen eller vores baner ved Kirkebakkeskolen eller Vejle Atletik Stadion. Der skal minimum bruges 2 lektioner. Gerne flere. Men dette kan aftales nærmere. Det er bare at ringe til os. Vi har udstyr til elever fra 4.kl til 10.klasse.

Økonomi: Vi har et opstartsgebyr på kr. 1-2.000 alt efter sted og dertil kommer kr. 30,- pr. elev til dækning af tandbeskytter og slitage på udstyr. Ved større grupper aftales specialpriser. Minimum 20 elever pr. gang.

Organisation: Triangle Razorbacks
Kontaktperson: Kostas Panyotis