Ana­tomi og sund livs­stil

Et læringsforløb fra Givskud Zoo

Dissektion 2

GIVSKUD ZOO | Skole/institution Anatomi og sund livsstil

Se dissektionen af en hest, der senere skal fodres til løverne. Lær om de indre organer og bliv klogere på sammenhængen mellem livsstil og sundhed

Løverne i GIVSKUD ZOO fodres med en hel hest en gang om ugen. Inden løverne kaster sig over ugens måltid, har I mulighed for at se en dissektion af hesten. Dissektionen udføres af en biolog, som fortæller om organernes funktioner efterhånden, som de enkelte organer kommer til syne. I får mulighed for at se, hvordan organerne er placeret i forhold til hinanden, og når organerne er taget ud, kan I røre ved dem og mærke deres struktur. Undervejs snakker vi om hvordan menneskets levevilkår og livsstil påvirker de indre organer og den generelle sundhed.

Fællesmål:

Biologi efter 9. klasse – Undersøgelse – Krop og sundhed
Eleven kan undersøge bevægeapparat, organer og organsystemer ud fra biologisk materiale
Eleven har viden om menneskets bevægeapparat, organsystemer og regulering af kroppens indre miljø

Biologi efter 9. klasse – Undersøgelse – Krop og sundhed
Eleven kan undersøge sundhedsmæssige sammenhænge mellem krop, kost og motion, herunder med digitale redskaber
Eleven har viden om faktorer med betydning for kropsfunktioner, sundhed og kondition

Læringsmål:

Eleverne har viden om sammenhængen mellem valg af livsstil og menneskers generelle sundhed.

1. Målgruppe:

7.-9. klasse

2. Varighed:

90 min.

3. Tidsrum (i åbningssæson):

Onsdag kl. 9:00-10:30

4. Tidsrum (udenfor åbningssæson):

Mandag kl. 9:00-10:30

5. Tid på året:

I åbningssæsonen (ca. april-oktober), Udenfor åbningssæsonen (ca. november-marts)