'Blitzen' - evakue­ringen af børn i London under 2. verdens­krig

Et læringsforløb fra Xeneriet

Blitzen

Xeneriet tilbyder et undervisningsforløb med afsæt i historiefaget og med masser af drama.

Deltagere: op til 28 elever
Klassetrin: 6. kl. – 9. kl
Sted: På jeres skole.

Historien fortæller os, at Premierminister Churchill og regeringen besluttede at børn over 4 år skulle evakueres til sikre steder ude på landet. Men der er meget, vi kun kan forestille os:

• Hvad tænkte forældrene da de fik at vide, at de skulle sende deres børn væk og måske aldrig skulle se dem igen?
  • Hvad snakkede de om og hvordan fortalte de det til børnene?
  • Hvad diskuterede politikerne og hvordan kom de frem til den omfattende beslutning at evakuere så mange børn?

Eleverne skal bruge både krop, stemme og fantasi, når vi dykker ned i historien og forholder os nysgerrigt til situationer omkring evakueringen af børn i London.

Vi tilbyder forløbet i tre variationer:

Version 1

• Varighed: en dobbeltlektion
  • Pris: 500 kr. (skolens andel)

Version 2

• Varighed: en dag
  • Pris: 1000 kr. (skolens andel)

Version 3

• Varighed: tre halve dage
  • Pris: 2000 kr. (skolens andel)

Til alle versioner er der udviklet materiale, som indeholder forslag til videre arbejde. Materialet lægger op til elevinvolverende projektarbejde, med fokus på:

• samspillet mellem fortidsfortolkning, nutidsforståelse og fremtidsforventninger
  • elevernes forståelse for deres handlemuligheder i forhold til at påvirke deres samtid og fremtid.

Forløbet er udviklet i samarbejde med Fonden For Entreprenørskab og lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling, UCL.

FFE-Logo

UCL-Logo