Cy­kel­myg­gen Egon

- et læringstilbud i Kulturrygsækken

Cykelmyggen Egon

Pak cykeltasken og sving dig i sadlen, træd i pedalerne og kør ud i den danske natur sammen med Cykelmyggen Egon. Et børnekulturelt tilbud til indskolingen.

Med udgangspunkt i Flemming Quist Møllers bog ”Cykelmyggen Egon” går vi på opdagelse i bogens univers og myggens liv. Så tager vi på cykeltur i naturen og ser på myg og andre insekter, dels forbedrer vi konditionen på cyklen. Forløbet er en god ryste-sammen-aktivitet, som styrker sammenholdet i klassen.

Målgruppe:

Indskolingens 2. og 3.klasser. Max 28 deltagere pr. gang

Forløb:

1. dag (onsdag):

Vejle Bibliotekerne kl. 9.00-12.00:

På børnebiblioteket skal børnene rejse gennem bogen og lave aktiviteter, der lægger sig op af historien. Alt fra ”myggetræning” til cirkusaktiviteter.
Besøget kan foregå på Vejle Bibliotek, men kan efter ønske også rykkes til et af de andre biblioteker, som er tættere på skolen.

1. dag (fredag):

En cykeltur nær jeres skole kl. 9.00-13.00:

Alle børnene kommer på egen cykel og med hjelm. Med ”Egon” i spidsen kører vi rundt i naturen og undersøger myggen og dens venner. Der bliver fart over feltet og tid til fordybelse. For hvad spiser myg egentlig?

Forberedelse:

I klassen må I gerne have arbejdet med bogen ”Cykelmyggen Egon”. Det er også en rigtig god idé, at I har trænet med cyklerne, så læreren kan sikre, at alle elever dels kan cykle og dels har en fungerende cykel og hjelm.

Samarbejdspartnere:

Vejle Bibliotekerne, Sundhedsafdelingen og naturvejlederen i Børn & Unge.

Periode:

Dagen på biblioteket foregår på onsdage, og cykelturen i naturen foregår den følgende fredag. I kan vælge mellem følgende datoer i 2020 (først til mølle):

19. og 21. august

26. og 28.august

2. og 4. september

9. og 11.september

16. og 18.september

Tilmeldingsfrist:
Den 15. juni 2020 til Peter Vestergaard, pvest@vejle.dk
Angiv skole, klassetrin, antal elever, ønskede datoer samt hvilket bibliotek, I ønsker at besøge.