Cy­kel­myg­gen Egon

Et læringstilbud i Kulturrygsækken

Cykelmyggen Egon

Pak cykeltasken og sving dig i sadlen, træd i pedalerne og kør ud i den danske natur sammen med Cykelmyggen Egon. Et børnekulturelt tilbud til Indskolingen.

Med udgangspunkt i Flemming Quist Møllers bog ”Cykelmyggen Egon” går vi dels på opdagelse i naturen og ser på myg og andre insekter, dels forbedrer vi konditionen på cyklen. Endelig går vi på opdagelse i bogen og dens univers.

Målgruppe:
Indskolingens 2. og 3. klasser. Max 28 deltagere pr. gang

Forløb:

1.dag: PLC på egen skole: Kl. 9 – 12: På PLC  skal børnene rejse gennem bogen og lave aktiviteter, der lægger sig op af historien. Alt fra ”myggegymnastik” til cirkusaktiviteter. Formålet med denne dag er at levendegøre figuren i denne herlige bog gennem drama og bevægelse.

Et manuskript til disse 3 timer kunne følge dette idéoplæg:

2.dag: En cykeltur nær jeres skole: Kl. 9 – 12.30: Alle børnene kommer på egen cykel (og med hjelm). Med ”Egon” i spidsen kører vi rundt i naturen og undersøger myggen og dens venner. Der bliver fart over feltet og tid til fordybelse. For hvad spiser myg egentlig?

Forberedelse:

I klassen skal I have arbejdet med bogen ”Cykelmyggen Egon”. Det er også et krav, at I har trænet en smule med cyklerne, så læreren kan sikre, at alle elever dels kan cykle og dels har en fungerende cykel og hjelm.

Samarbejdspartnere:

PLC på egen skole, Naturvejleder Helle Thuesen og Sundhedsafdelingen.

OBS: Obligatorisk formøde for lærere 27.februar om eftermiddagen.

Periode: Onsdag/torsdag: 13.-14.05.20, 27.-28.05.20, 3.-4.06.20, 10.-11.06.20, 17.-18.06.20.

Tilmelding: Tilmelding til Peter Vestergaard, Team: Sundhedsfremme, Mobil: 29131525 Mail: pvest@vejle.dk

Tilmeldingsfrist: Tilmelding efter først-til-mølle, hvis man tilmelder en enkelt klasse. Ved tilmelding af flere klasser forbeholder vi os ret til at sætte jer på venteliste.