Cy­kel­myg­gen Egon

Et læringstilbud i Kulturrygsækken

Cykelmyggen Egon

NB! Dette læringstilbud er nu fuldt booket for skoleåret 2018-19. Vi melder senere ud med tilbud for skoleåret 2019-2020

Pak cykeltasken og sving dig i sadlen, træd i pedalerne og kør ud i den danske natur sammen med Cykelmyggen Egon. Et børnekulturelt tilbud til Indskolingen.

Med udgangspunkt i Flemming Quist Møllers bog ”Cykelmyggen Egon” går vi dels på opdagelse i naturen og ser på myg og andre insekter, dels forbedrer vi konditionen på cyklen. Endelig går vi på opdagelse i bogen og dens univers.

Målgruppe:
Indskolingens 2. og 3. klasser. Max 28 deltagere pr. gang

Forløb:

1.dag: Vejle Bibliotekerne: Kl. 9 – 12: På børnebiblioteket skal børnene rejse gennem bogen og lave aktiviteter, der lægger sig op af historien. Alt fra ”myggegymnastik” til cirkusaktiviteter.

2.dag: En cykeltur nær jeres skole: Kl. 9 – 12.30: Alle børnene kommer på egen cykel (og med hjelm). Med ”Egon” i spidsen kører vi rundt i naturen og undersøger myggen og dens venner. Der bliver fart over feltet og tid til fordybelse. For hvad spiser myg egentlig?

Forberedelse:

I klassen skal I have arbejdet med bogen ”Cykelmyggen Egon”. Det er også et krav, at I har trænet en smule med cyklerne, så læreren kan sikre, at alle elever dels kan cykle og dels har en fungerende cykel og hjelm.

Samarbejdspartnere:

Vejle Bibliotekerne, Naturskolen Søballegård og Sundhedsafdelingen.

OBS: Obligatorisk formøde for lærere 28.februar om eftermiddagen.

Periode: Torsdagene 2.maj, 9.maj, 16.maj, 23.maj, 6.juni i 2019.

Tilmelding: Tilmelding til Peter Vestergaard, Team: Sundhedsfremme, Mobil: 29131525 Mail: pvest@vejle.dk

Tilmeldingsfrist: Tilmelding efter først-til-mølle, hvis man tilmelder en enkelt klasse. Ved tilmelding af 2 eller flere klasser forbeholder vi os ret til at sætte jer på venteliste.