Dan­mark i is­tiden

Et læringstilbud fra Givskud Zoo

Istidslandskab

Hvordan har istiden formet det landskab, vi kender i dag, og hvad ved vi om de dyr og mennesker, der levede i Danmark, da isen trak sig tilbage for ca. 10.000 år siden?

Disse spørgsmål besvares i en meget flot vandreudstilling om den sidste istid og tiden derefter, som GIVSKUD ZOO har fornøjelsen af at præsentere i 2018 og 2019. Henvender sig til mellemtrinnet og tager udgangspunkt i en indendørs udstilling om istiden. Her snakker vi om, hvad en istid er for noget, hvorfor den opstår og hvordan man vha. borekerner fra indlandsisen på Grønland kan sige noget om varigheden af de perioder, hvor Danmark har været dækket af is. I ”sandkassen” ser vi på, hvordan vand og is har formet det landskab, vi ser i dag. 
Undervejs lærer vi om dyre- og plantelivet på mammutsteppen og berører, hvordan mennesker har kunnet leve i det barske klima, som herskede under sidste istid. Vi møder også uldhårsnæsehorn, mammutter og sabelkatte i naturlig størrelse og taler om, hvordan disse imponerende dyr var tilpasset livet på mammutsteppen, og hvorfor de ikke længere findes på jorden.