Flink

Et læringstilbud fra Skole-kirke samarbejdet i Vejle Provsti

Vær flink

Flinke folk klarer sig bedre i skolen, på jobbet og får flere venner. Det er fakta.

Verden har brug for flinkhed – og i Danmark har vi brug for verdens flinkeste folkeskole, så eleverne bliver flinkere, klogere og har det sjovere, mens de er der, og klassen bliver sjovere og mere overskudspræget. Flinkeskolen er dannelse, meningsfuldhed, do-it-yourself og dygtighed – og en hel masse mere – tilsat humor og kant.

Gennem film, oplæg, inddragelse, udfordring, tips og tricks til, hvad der passer lige til din klasse og det fokus, der er vigtigt for dig her og nu – om det er trivsel, fællesskab, netadfærd fagfagligt. Aktiviteter: Film, oplæg og øvelser, der introducerer rammen og forforståelsen til flinkhed. Elementer: Opvarmning - kreativ idéudvikling - aktioner - skab en bevægelse.

Indhold: Foregår på skolen. Intro – vil du være med i en bevægelse? Her får du forskellige øvelser, der kan bruges til at reflektere over, hvad det vil sige at være flink, Alt er muligt – idéerne får vinger En aktion handler om at gøre noget uventet, som andre kan se, opleve eller bidrage til. Aktionen sætter flinkt kulør på hverdagen. Har fokus på at give elevernes personlige og fælles projekter vinger, der kan bære ud i fremtiden.

Materialer: Sakse, skriveredskaber, tusser , papir.  Aftales nærmere

Elevernes læring: kommunikation, livsfilosofi og etik, refleksion, adfærd.

Tid: 1 dag + opfølgning ca. to lektioner efter 14 dage. Kan også aftales som en temauge - også for en årgang eller en hel skole.

Planlægningsmøde ca 1 time forud for temadagen

Pris: Gratis for en temadag