Gen­for­e­nin­gen­

- Kulturmuseet tilbyder i anledning af 100 års jubilæet et skoleforløb om Genforeningen på Kulturmuseet Spinderihallerne…

Genforeningen
Kong Chr X krydser den nye grænse. Arkivfoto: Vejle Stadsarkiv

Den vellykkede folkeafstemningen om grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland i 1920 er stadig den dag i dag en utrolig sjælden og unik begivenhed i Europa. Det huskes i dag som et af de mest berømte øjeblikke i Danmarkshistorien, men optakten til grænsedragningen foregik dog langt fra problemfrit.

På VejleMuseerne tilbydes et supplement til skoleelevernes undervisning omkring Genforeningen af Sønderjylland i 1920. Eleverne vil her aktivt skulle rekonstruere afstemningsforløbet via et Dilemmaspil. Gennem forløbet skal eleverne arbejde med de problematikker datiden stod overfor, og hvordan det dengang blev løst. Eleverne vil blive introduceret til datidens nationalidentitetsfølelse og skal diskutere hvad nationalidentitet er i dag.