Otto er et næse­horn

Et læringstilbud fra Givskud Zoo

Næsehorn

Otto er et gult næsehorn med tre horn, men ligner et bredsnudet næsehorn fra Afrika. I GIVSKUD ZOO kan I lære de bredsnudede næsehorn at kende, når I kommer helt tæt på de tonstunge dyr i stalden.

De bredsnudede næsehorn i GIVSKUD ZOO vejer over to ton men er fredelige dyr, som I kan håndfodre med æbler og klø bag ørene. I næsehornsstalden skal I høre om de bredsnudede næsehorn og deres levevis, og I får forklaringen på, hvorfor de har en stor bule i nakken, store flade fødder og en meget bred snude. I lærer også om de andre næsehornsarter. Ved næsehornenes "toilet" bliver I klogere på, hvordan de bredsnudede næsehorn kan kommunikere med hinanden ved hjælp af afføring, og I lærer, hvordan I kan kende forskel på næsehornene ved at se på deres horn.

Læser I Ole Lund Kirkegaards fortælling ”Otto er et næsehorn” eller ser en filmatisering af bogen, er det interessant og spændende at møde et virkeligt næsehorn. Når I med alle sanser har oplevet næsehornene i stalden, kan I med indlevelse fremstille næsehorn i billedkunst og med stor forståelse tegne modeller af et bredsnudet næsehorn, som viser de vigtigste fysiske kendetegn.

Fællesmål:

Kompetencemål:
Natur/teknologi (efter 2. klassetrin) – Modellering – Modellering i naturfag
Eleven kan skelne mellem virkelighed og model
Eleven har viden om naturtro modeltyper

Faglige mål:
Natur/teknologi (efter 2. klassetrin) – Undersøgelser – Organismer
Eleven kan indsamle og undersøge organismer i den nære omgivelse
Eleven har viden om dyr planter og svampe

Natur/teknologi (efter 2. klassetrin) – Modellering – Organismer
Eleven kan med enkle modeller fortælle om organismers opbygning
Eleven har viden om organismers opbygning

Læringsmål:

Eleverne ved, at der findes forskellige arter af næsehorn, og eleverne ved, hvordan næsehornene lever.
Eleverne ved, hvilke fysiske træk de skal fokusere på, når de tegner og beskriver et bredsnudet næsehorn.

1. Målgruppe:

0.-2. klasse

2. Varighed:

60 min.

3. Tidsrum (i åbningssæson):

Kl. 9:00-10:00

4. Tidsrum (udenfor åbningssæson):

Kl. 9:00-12:00

5. Tid på året:

I åbningssæsonen (ca. april-oktober), Udenfor åbningssæsonen (ca. november-marts)