Plastik fantastik

- et læringstilbud fra Økolariet

Plastikforurening

Undervisningsforløbet ”Plastik fantastik” handler om, hvordan plast er blevet en nærmest uundværlig komponent i vores hverdagsliv og nu indgår i så godt som alle de produkter, vi omgiver os med.

Eleverne undersøger hverdagsting, der indeholder plast og oplever, hvor utroligt forskelligt plast kan være. I et lille tankeeksperiment forestiller eleverne sig, hvordan en plastikløs verden ville være. Næsten umulig at forestille sig!?

Men der er også en bagside af plastikmedaljen. Nemlig den at plasten er svært nedbrydelig og ofte havner i naturen, hvor den kan ligge i hundredevis af år! Det betyder bl.a., at vi har fem store plastsupper rundt i de største verdenshave – og at plastsupperne tilsammen dækker et areal på størrelse med Afrika.