Spedalsk i Vej­le

Et læringstilbud i Kulturrygsækken

3 dage med middelaldervandring i Vejle, drama i kirken og lægeurter i naturen.

Med udgangspunkt i bogen ”Dødningemessen” tilbyder:

Skole-kirkesamarbejdet sammen med Xeneriet, Museerne i Vejle og Økolariet 3 dage med: historie, kristendom, natur og masser af drama.
Romanen 'Dødningemessen' af Svend Erik Sørensen kan lånes på Den kommunale fællessamling (KFS). Eleverne skal læse romanen forud for de tre dage.
Forløbet er gratis – skolen skal blot selv sørge for og betale for transport.

Datoer:
1.+ 2.+ 3. oktober 2019 eller

5.+ 6.+ 7. maj 2020 eller

26.+ 27.+28. maj 2020 eller

2.+3.+4. juni 2020

Tid: 9 -14

Sted: Johanneskirken, Boulevarden 7B, 7100 Vejle.

Tilmelding og yderligere oplysninger: Skole-kirke Vejle, skolekoordinator Pia Werborg, 29170252, skolekirkevej@gmail.com

Husk madpakker.

1.dag

Byvandring og kirken – indtag kirken og find middelalderspor i byen.
Mød organisten - gæt en sang ved orglet, tal på prædikestolen – og fortælling om og oplevelse af kirkens rum.
Indsigt i kirken før reformationen og fremstilling af bedekranse til brug ved drama dag 3.
Byvandring med afsæt i Vejle i middelalderen.

2.dag
Naturdag – naturens apotek og spisekammer.
Vandring sammen med en naturvejleder, hvor vi finder lægeurter, helbredende blade, vitaminrige bær - samler, smager og tilbereder det kendte og det ukendte.

3.dag
Drama i kirken – en dødningemesse
Eleverne gennemspiller en middelalderlig dødningemesse – over forløb og roller fra ”Dødningemessen” af Svend-Erik Sørensen