Stop ordgnaskerne

- et læringstilbud fra VejleBibliotekerne

Bogmus
Ordgnasker

Indhold: Stop ordgnaskerne er en introduktion til biblioteket gennem leg og læring. I et forsøg på at skabe intelligens og læselyst hos mus er en gal videnskabsmand skyld i, at små sultne ordgnaskere er sluppet løs på Vejle Børnebibliotek. Bibliotekarerne finder hver dag bøger, hvor ordene er forsvundet. Snart vil der være tomme sider i bibliotekets mange bøger. Hjælp! Vi vil gerne have ordene tilbage, men vi kan ikke klare det selv. Med udgangspunkt i en fortælling om ordgnaskerne tilbyder vi 3.klassetrin anderledes og spilbaseret biblioteksintroduktion. I hold skal eleverne løse en række opgaver om materialer og biblioteksbrug. Hver gang en opgave klares, får børnene koder til nogle bokse, der - måske - giver løsningen på ordgnaskerproblemet.

Tidsrum: Kan bookes i perioden januar - april.

Varighed: !½ time

Sted: Vejle Bibliotek

Forberedelse: Læreren skal på forhånd have inddelt klassen i tremandsgrupper med en god læser i hver gruppe.

Booking: Senest en måned før til Marlene Lønholdt mionh@vejlebib.dk