Tilbage til jernalderlandsbyen

- et læringsforløb fra Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernalderworkshop
Dagligliv i jernalderen

PS: Forhåndstilmelding for skoleåret 2019-2020 er slut. Forhåndstilmelding til skoleåret 2020-2021 starter i januar 2020.

Rollespil  med udgangspunkt i vores viden om hverdagen i jernalderen

Elevgruppe: 0.-3. klassetrin (max 50 elever)

Nøgleord: Dagligliv i jernalderen, madlavning, landbrug, håndværk og krigertræning.

Tidsramme: 1 dag 4-5 timer

Indhold og forløb:

En af landsbyens beboere har været væk længe. I møder ham på vej til landsbyen, og følges ad over bakkerne.
Gennem dette forløb får elever en oplevelse af, hvordan man levede i jernalderen, og hvordan dagligdagen kan have været i en landsby.
Eleverne får mulighed for at arbejde med madlavningen på jernaldergårdene, gå med bonden i marken og til dyrene, arbejde med
træhåndværk, udfordringer i skoven eller øve sig i at blive kriger. Eleverne fordeles på aktiviteterne.

Arbejdet vil tage udgangspunkt i nogle af følgende dagligdagsaktiviteter og håndværk:
Madlavning
Bonde
Træværksted
Krigertræning
Udfordringer i skoven

Fag og fælles mål i relation til undervisningsforløbet: Historie, natur og teknologi og dansk

Økonomi: Ophold i jernaldermiljøet koster pr elev: 70 kr. pr. dag uden overnatning og 80 kr. pr. dag med overnatning. Derudover kommer udgifter til madvarer, som skolerne selv medbringer.

Planlægning forud: Vi aftaler detaljer i forløbet telefonisk før jeres besøg i jernalderen.

Antallet af aktiviteter afhænger af antallet af elever. Der er max 10 elever på et hold.

Kontaktinfo: Underviser og formidler Jan Birkkjær Lauritsen  mobil 5173 1295 mail jabla@vejle.dk