Det go­de sam­ar­bej­de

Både skole og samarbejdspartner skal afklare, hvad formålet med samarbejdet er. Her er en række gode råd til etablering af et godt samarbejde for begge parter. (Udgangspunkt her: Foreningssamarbejde)

• Det gode samarbejde

• Klart formål og mål

Nedskriv tydeligt formål og målbare mål

- for skolen i tilknytning til fag og folkeskolens formål

- for foreningen i tilknytning til kerneaktiviteten i fritiden.

Ret fokus på kvaliteten i forløbet samt elevernes læring og trivsel.

• Værdiskabende for begge parter

Skab åbenhed om, hvad skolen og foreningen hver især ønsker at opnå med samarbejdet.

Find fælles formål med barnet i centrum.

• Forventningsafstemning

Lav en indledende forventningsafstemning med rolle- og ansvarsfordeling.

• Forberedt i fællesskab

Afsæt tid til fælles dialog om idéudvikling, planlægning og afvikling af samarbejdsprojektet.

• Økonomiafklaring

Lav en klar aftale om honorering af forening og om dækning af evt. udgifter til transport, leje af facilitet mm.

• Faciliteter

Undersøg de lokale muligheder og udfordringer mht. brugen faciliteter før afklaring af projektets indhold og tidspunkter.

• Velorganiseret og -koordineret

Koordiner og detailplanlæg forløbet, så der er sikret god og effektiv udnyttelse af ressourcer hos begge parter.

• Hav ledelsens opmærksomhed og opbakning

Find fælles formål med barnet i centrum.

• Forældreinddragelse

Orienter forældrene om samarbejdets karakter og indhold, samt børnenes muligheder for at fortsætte foreningsaktiviteten efter skoletid.

• Evaluering

Følg op på samarbejdsprojektet med evaluering af opstillede mål og overvejelser om evt. videreførsel af samarbejdet.