Leo­nar­do da Vin­ci

Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci (1452 – 1519) var kunstner, naturvidenskabsmand, men også en dygtig musiker og sportsmand. Med udgangspunkt i da Vinci og hans syv læringsprincipper, tilbyder vi et alsidigt projekt.

Livets Blomst

NB! Dette læringstilbud er nu fuldt booket for skoleåret 2018-19. Vi melder senere ud med tilbud for skoleåret 2019-2020

Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci (1452 – 1519) var kunstner, naturvidenskabsmand, men også en dygtig musiker og sportsmand. Med udgangspunkt i da Vinci og hans syv læringsprincipper tilbyder vi et alsidigt projekt for mellemtrinet.

Leonardo da Vincis syv læringsprincipper:

Vær nysgerrig.
Vov at fejle og lær af dine fejl.
Dyrk og brug din krop.
Dyrk og brug dine sanser.
Øv dig i at udholde usikkerhed, paradokser og ambivalens.
Søg kunsten i videnskaben og videnskaben i kunsten.
Forstå at alting hører sammen (kaos og systemteori)

Samarbejdspartnere:

Vejle Museerne, Vejle Bibliotekerne og Xeneriet.

Forløb:

Indledning:

Klassen får besøg ugen før forløbet og får en introduktion til Leonardo da Vincis liv og hans tanker.

Eleverne introduceres til opfinderværkstedet .

1.dag:  På Kunstmuseet vil vi se på renæssance kunst og selv forsøge os som kunstnere. Vi vil søge ind i  kunsten, være nysgerrige og lære af vore fejl.

2.dag: På Kulturmuseet arbejder vi i Leonardos opfinder univers. På baggrund af oplægget på jeres skole skal vi bygge og afprøve elevernes egne opfindelser.

3.dag: På Xeneriet skal vi arbejde dramatisk ud fra de 7 læringsprincipper. Vi skal udfordre os selv og hinanden; eksperimentere og fejle. Måske skal vi mime – eller synge en sang?
Teaterrummet er værkstedet, og kroppen og fantasien er vore redskaber.

Periode: Leonardo da Vinci projektet afvikles i uge 44 -49 - 2017 mandag, tirsdag og torsdag

Uge 45           5,6,8 november

Uge 46           12,13,16 november (OBS)

Uge 47           19,20,22 november