Film og TV

Adgang til mediearkiver med levende billeder - film og tv

DRs store arkiv Bonanza. Her kan du se lidt af det bedste - og værste af det, der er blevet produceret i årenes løb.

DR Skole er et læringsunivers til de danske grundskoler og er bygget op omkring levende billeder, fotografier og lyd fra DRs arkiver.

Her kan du finde film og filmanalysemateriale til din undervisning

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud.Spillefilm på Filmstriben udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven. Skolen har kun adgang, hvis den abonnerer.

CFU's konsulenter har lavet pædagogiske vejledninger til udvalgte tv-udsendelser, som skridt for skridt fortæller, hvordan du helt konkret kan arbejde med et tema eller et fagligt område i undervisningen. Skolen har adgang, hvis den abonnerer.

En mangfoldighed af undervisningsfilm, film om Berlin og Sønderjylland - intro til spillefilm -m.m.

Filmlejrskole i en uge eller heldagskurser med professionelle filmfolk

På en Filmlejrskole på Station Next kan almindelige 7.-10. klasser selv producere en film i et forløb, der kommer så tæt på den professionelle virkelighed som muligt. Indkvartering på nærliggende vandrerhjem.
Station Next udbyder desuden 11 forskellige heldagskurser - med professionelle filmfolk. De giver jer indblik i deres faglighed og hjælper jer gennem de filmfaglige aktiviteter. På kurserne får I indblik i, hvordan de forskellige proffe arbejder, og hvad de bidrager med, når de er med på en filmproduktion.

Lommefilm arbejder med at få unge til at lave film på deres egne mobiler - fri anvendelse af site