Byg en Busi­ness

"Byg en business" er et undervisningsmateriale til eleverne i 5. 6. 7.og 8.klasse, der har fokus på "at åbne dørene" til de uddannelser, der knytter sig til detail - kontor- og lagerbranchen på EUD/EUX niveau.

Byg en Business Elever på besøg i Rema 1000
Byg en Business Materialer ligger klar på Campus Vejle
Byg en Business Eleverne fra 5. klasse modtages på Campus Vejle med et oplæg om uddannelsesmulighederne på Campus.
Byg en Business Der arbejdes med kategorisering af varegrupper.
Byg en Business En butik begynder at tage form

Eleverne i grundskolen arbejder gennem 4 år sammen med elever fra EUD/EUX elever fra Campus Vejle og en lokal virksomhed (i ex. her Rema), hvor de sammen udforsker og træner de fagområder, der knytter sig til uddannelserne.

Eleverne og lærerne fra Campus Vejle guider eleverne i grundskolen i, hvad det vil sige at starte en butik og udvikle en "business".

• Hvordan kommer eleven fra "idéen til det færdige produkt"?
  • Hvilke kompetencer kræver det?
  • Hvad betyder det at designe noget?
  • Hvilke færdigheder inden for matematik anvender eleverne?
  • Hvad er markedsføring?
  • Hvordan udvikles en netbaseret butik?
  • .... og meget meget mere.

På en erhvervsuddannelse er det afgørende, at eleverne får stillet opgaver i et naturligt samarbejde med erhvervslivet. Sådan arbejder vi på erhvervskolerne og sådan kommer eleverne fra grundskolen også til at arbejde i "byg en business". Opgaverne er bygget op omkring undersøgelser, som eleverne skal lave i en virksomhed og udfordringer fra matematik i grundskolen. Dette kobles sammen med teori fra erhvervsuddannelsen, så eleverne får en smagsprøve på, hvordan der arbejder til dagligt på EUD/EUX.

Gennem "byg en business" knyttes elevernes læring i grundskolen og på EUD/EUX sammen i praksisfeltet, så der skabe en rød tråd mellem uddannelse og job.