Teater­ordning

- alle folkeskoler i Vejle Kommune kan søge om tilskud til opsøgende børneteater

Teaterordning

Teaterforestillinger ude på skolen

Beskrivelse

Danmarks børne- og ungeteatre er kendte for at have en høj kvalitet, og mange af dem turnerer i hele landet. Deres forestillinger er specifikt skabt til at komme ud til jer. Og det koster ikke nødvendigvis mere at få en teatergruppe fra Frederikshavn eller Bornholm ud at spille hos jer på skolen, end hvis den kommer fra Østjylland.
I kan altså ansøge om at benytte teaterpuljemidlerne til at få en forestilling ud at spille i gymnastiksalen, så måske en hel årgang kan se den samme forestilling på én gang.

Kontakt pæd.kons Erik Grønfeldt på ergro@vejle.dk med ønske om at modtage en teaterforestilling på egen skole..

Anbefalinger gives på de årlige møder for kulturnetværkslærere, men du kan desuden orientere dig i Den Røde Brochure – online: http://drb.teatercentrum.dk , som er en database med alle de refusions- berettigede forestillinger for børn og unge. Her kan du søge på aldersgrupper, sæson, genre og meget andet, hvis du går ind i ’Avanceret søgning’. I Teateravisen på denne hjemmeside ligger der i
øvrigt anmeldelser.

Formål med teaterpuljen

At eleverne kan stifte bekendtskab med dramaformen i professionelle set-ups med nogle af Danmarks utroligt dygtige børneteatre.
At lærerne opnår kendskab til tilbud om turnerende teater- og danseforestil-linger ude på skolerne.